2016. január 14., csütörtök

Isten nyugosztaljon, Drága Alan!

Fél órája ülök teljes sokkban a laptop előtt, ürességgel és mély szomorúsággal a szívemben. Ma az egyik legnagyobb színész távozott el közülünk, akinek megannyi csodás és hiteles szerepet köszönhetünk. Igazából nem is tudok választani kedvenc filmet és karaktert, annyi imádott van: Igazából szerelem - Harry, Dogma - Metatron, Harry Potter - Piton, Értelem és Érzelem - Brandon ezredes, Robin Hood - Nottingham sheriffje, Sweeney Todd - Turpin bíró -csak, hogy a leghíresebbeket említsem.

Hihetetlenül alul értékelt színész volt -legalábbis szakmai elismerés terén-, nagyon sajnálom, hogy nem érhette meg, hogy Oscart kapjon. Tényleg megérdemelte volna. Nem is tudom, mije fog a legjobban hiányozni: a színészi játéka, a hangja, a karizmája. Egyszerűen minden jó volt benne!

Kis -és kamaszkorom egyik legnagyobb kedvencétől búcsúzok most. Drága Alan! Remélem most már a fellegekben vagy és bandázol David-del, Lemmy-vel, és a fenti közönséged elégíted ki nagyszerű játékoddal és karakteres hangoddal. Isten nyugosztaljon! 

Egy vidám kép a végére, mert jó így emlékezni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése