2015. október 21., szerda

Észbontók




Tényleg léteznek ennyire buta emberek a világban vagy csak játék az egész? Mai bejegyzésem a Viasat 3-on vetített Észbontók című kvízműsorról(?) szól.

Körülbelül két héttel ezelőtt feltűnt nekem, hogy a kedvenc csatornámon elszaporodtak ennek a műsornak a reklámjai. Nagy ráérő időmben gondoltam üsse kő, nekiesem egy résznek, megnézem, hogy milyen is ez a híres -inkább hírhedt- műsor. Először is leszögezném; lehet, hogy jobb lett volna, ha boldog tudatlanságban maradok. Jó pár kérdés fogalmazódott meg bennem a műsor nézése közben, és most ezeket próbálom megválaszolni. 

Játék vagy valóság?
Titokban nagyon reménykedem azon, hogy ezek az emberek csak amatőr színészek legyenek. Ha azok, akkor nagyon jól adják elő a hülyét, ha pedig nem, akkor... Erre még szavak sincsenek!

Honnan toboroznak a műsorhoz embereket?
Vajon bemegy a castingos egy áruházba, és random embereket szólítgat meg, hogy "Figyi, lesz egy új műsorunk, lenne kedved szereplni?" Esetleg az emberek vígan, teli szájjal vigyorogva jelentkeznek azért, hogy egy ország röhöghessen rajtuk?

Tényleg van az a pénz?
Tegyük fel, hogy van. Vannak olyan emberek, akik képesek egy aranyhal agyi szintje alá is süllyedni pár tízezer forintért. Nem gondolják, hogy ezzel magukat járatják le? Hogy esetleg egy jövőbeni munkára jelentkezés előtt a HR-es leellenőrzi az interneten (amit az egyik játékos szerint már 2000 évvel ezelőtt is használtak... -_-') a róluk fellelhető anyagot és megjelenik egy videó, amiben azon meditál, hogy a föld kering-e a nap körül vagy fordítva? Van az a mondás: Ami egyszer az internetre felkerült, azt a büdös fene sem fogja leszedni már onnan.

Tényleg felsőbbrendűnek érezzük magunkat a műsor láttán?
Sokak szerint ez a műsor azért van, hogy a kevésbé intelligens és művelt keményen dolgozó kisemberek is professzoroknak érezhessék magukat mellettük. Aláírom, biztos van az a réteg, aki erre vevő, de szerintem az emberek nagy része inkább csak ámul és bámul.

Mennyi ideig vicces egy ilyen műsor?
Az ember szeret röhögni az idiótákon, ez nagyon régóta nem vitatott dolog -gondoljunk csak bele az udvari bolondok helyzetébe. Viszont mennyi ideig lehet vicces az, hogy 45 percen keresztül nézünk pár szerencsétlent, akik szájában világít a Negro, hogy mennyire buták/butának adják el magukat? Személyes véleményem szerint ez egy, maximum kettő műsoridőre elég. 

Konklúzió
Akár igaz, akár nem, elkeserítő belegondolni, hogy az országban tényleg lehetnek olyan emberek, akik nem tudják, hogy mire és kikre emlékezünk meg Október 6-án; mekkora körülbelül Magyarország területe, illetve nem tudja, nem ismeri azt az untig ismételt szólást, hogy "Te is fiam, Brutus?"

Végül, de nem utolsó sorban, beillesztek egy két videót, hogy az is belenézhessen ebbe a remek műsorba, akinek eddig ez kimaradt az életéből. 

Hány nap alatt kerüli meg a Föld a Napot? 

Te is fiam, Brutus? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése